Sälja Bil Från Dödsbo: Vi köper alla bilar på Bilway

Att hantera ett dödsbo innebär ofta att beslut måste tas om den avlidnes tillgångar, däribland bilar. Sälja en bil från ett dödsbo kan vara komplicerat, men med rätt information och hjälp kan processen förenklas betydligt. Här är en detaljerad guide som bygger på de bästa praxis som finns idag:

Få en gratis värdering

Vår värdering är gratis och ej bindande.

Vad är ett dödsbo?

Ett dödsbo innefattar alla tillgångar och skulder en person lämnar efter sig. Dödsboet är en juridisk person tills bouppteckningen har genomförts och arvskiftet är avslutat​..

Bouppteckning för försäljning av bil

Innan någon tillgång från dödsboet kan säljas, inklusive bilar, måste en bouppteckning göras. Denna handling listar alla tillgångar och skulder och är nödvändig för att formellt kunna överföra egendomen till nya ägare​.

Värdering av Bil från dödsbo

Det är viktigt att få en korrekt värdering av bilen för att kunna sätta ett rättvist pris. Bilway erbjuder onlinevärdering som en del av vår tjänst, vilket ger dig en marknadsmässig uppskattning av bilens värde.

Registreringsbevis och Överlåtelseavtal

Se till att ha tillgång till bilens senaste registreringsbevis. Ett överlåtelseavtal måste också skrivas och undertecknas av både köparen och säljaren (eller representant för dödsboet)​

Försäljningsprocessen

Efter bouppteckningen och när alla dokument är i ordning, kan bilen officiellt säljas. Bilway kan underlätta detta genom att sköta allt från värdering till upphämtning av bilen på den plats den befinner sig.

Juridiska Överväganden

Det är kritiskt att alla dödsbodelägare är överens om försäljningen innan den genomförs. I vissa fall kan en fullmakt krävas för att säkerställa att alla dödsbodelägare godkänner försäljningen​.

Slutförande och Betalning

När bilen säljs genom Bilway, sköter vi alla nödvändiga administrativa processer och du får betalning direkt efter att bilen har överlämnats.

Varför Välja Bilway?

Att hantera ett dödsbo och sälja en bil inblandad i detta kan vara stressande och emotionellt. Bilway strävar efter att göra processen så bekymmersfri som möjligt genom att erbjuda en fullservice-lösning som inkluderar värdering, hantering av upphämtning och direktbetalning. Vårt mål är att du som kund ska kunna fokusera på andra delar av arvsskiftet medan vi tar hand om bilaffären.

För mer information eller för att påbörja processen med att sälja en bil från ett dödsbo, kontakta oss på 070-8387719 eller via e-post på info@bilway.se. Vi på Bilway är här för att stödja dig genom varje steg i processen.

Hör av dig till oss om din bil!

Kontakta oss idag för att få en gratis värdering och se hur mycket din bil som inte startar kan vara värd! Telefon: 070-8387719 eller e-post: info@bilway.se

Med Bilway, din partner inom bilhandel, är det enklare än någonsin att sälja din bil som inte startar. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig med din bilaffär!